Contest University
Thu, May 16, 2019
Crowne Plaza Hotel
Dayton, Ohio USA
Contest University
Thu, May 16, 2019
Dayton, Ohio USA

2019 Dayton Contest University “CTU” – COURSE OUTLINE – 7:00 AM to 5:00 PM

7:00 ALL SALONS ABCD – Student Registration and Contest Buffet Breakfast – ALL – 60 minutes
8:00 ALL SALONS ABCD – Welcome to CTU 2019 – K3LR & W8CI – ALL – 10 minutes
8:10 ALL SALONS ABCD – Radio Sport Contesting with Integrity – K5ZD – ALL – 40 minutes

9:00 CONTEST TOPIC SESSION #1 – attend ONE of 4 sessions – 60 minutes

SALON A – How to Recruit New Contest Operators – K1DG
SALON B 2BSIQ & SO3R: Riding the Edge of Human Capabilities – N6MJ
SALON C/D – Everything You Want to Know about USB Interfaces – N6TV
HARDING – FT8 and the WSJT-X 2.0 Software Suite for 6 meter Contesting – W5ZN

10:00 ALL – *CONTEST SNACK* – 15 minutes

10:15 CONTEST TOPIC SESSION #2 – attend ONE of 4 sessions – 60 minutes

SALON A – All Together Now – Grounding and Bonding For Contest Stations – N0AX
SALON B – No Compromise Remote Contesting – KL9A
SALON C/D – Preparation and Practice for Better Contest Scores – K5ZD
HARDING– Digital Contesting is Fun – W0YK

11:20 CONTEST TOPIC SESSION #3 – attend ONE of 4 sessions – 55 minutes

SALON A – New Blood: Drafting the Next Generation of Contesters – KG5HVO
SALON B – Solar Cycle Impacts on Radio Propagation: Forecasting Cycle 25 – WX6SWW
SALON C/D – The Advantages of Waterfall Displays for Contesting and DXing – N6TV
HARDING – Taking Digital Contesting to the Limit – W0YK

12:15 ALL SALONS ABCD – *CONTEST LUNCH* – ALL – 35 minutes

12:50 ALL SALONS ABCD – 2019 Eye Ball Sprint Contest “LIVE” – ALL – 10 minutes – K1DG
1:00-1:35 ALL SALONS ABCD – Contest Station Optimization – K3LR

*1:45 CONTEST TOPIC SESSION by REQUEST to RERUN – 50 minutes

*SALON A –    As determined by *vote 1
*SALON B –    As determined by *vote 2
*SALON C/D – As determined by *vote 3
*HARDING –    As determined by *vote 4

2:40 CONTEST OPEN DISCUSSION Q&A GROUPs Attend ONE of 4 sessions – 30 minutes

SALON A – Building and Optimizing Your Station – N0AX and K1DG
SALON B – Waterfalls, Recordings and Reverse Beacon Network – N6TV
SALON C/D – Operating Multiple Radios at the Same Time – N6MJ
HARDING – Antenna/Tower Reliability and Safety – W3YQ

3:15 CONTEST OPEN DISCUSSION Q&A GROUPs Attend ONE of 4 sessions – 30 minutes

SALON A – Space Weather and Ham Radio Propagation – WX6SWW
SALON B – Improving your Contest Scores – K5ZD
SALON C/D – What Attracts Young People to Contesting – KL9A and KG5HVO
HARDING – Digital Contesting Discussion – W0YK and W5ZN

3:45 ALL – *CONTEST SNACK* – 15 minutes

4:00 ALL SALONS ABCD – Contest Radio Comparisons & Hybrid Architecture Explained – NC0B – ALL – 50 minutes
4:50 ALL SALONS ABCD – 2019 CTU Survey – K3LR – ALL – 10 minutes

 * 1:45 PM CONTEST SESSION by REQUEST vote to RERUN
CTU students will vote for 4 topics/classes that they missed and would like to have presented again – the top 4 WANTED by vote – will RERUN in this time slot.

 

Thanks to KA9FOX and QTH.com for donating the web design and web hosting services to CTU!
QTH.com Web and Email Hosting
Contester Activities

CLICK HERE for a Free Webinar:

"2018 Contest University and Dayton

Contester Activities"

by Tim K3LR

Premier Sponsors

ICOM America

Additional Sponsors

The YASME Foundation Logo

Northern California DX Foundation

The Radio Club of America

QTH.com Web Hosting

K8MNJ & K1SO